Nieuws

Zilver Somali cattery Mojoko's

 Wij hebben besloten te stoppen met fokken,  Nadat Quinn haar nestje verloren heeft en daarna en aantal gebeurtenissen zoals het verdwijnen van een van onze kittens bij de nieuwe eigenaar en het feit dat Hilena Graad 1 patella luxatie heeft is voor ons de reden om ons af te vragen  vinden we het fokken nog wel leuk. Niet dus,  we steken zoveel liefde en moeite in dit ras maar de tegenslagen zijn gewoon te veel. We gaan nu genieten met onze laatste Somali's en geven het stokje door aan een paar fokkers die met onze lijnen doorgaan. Het waren een omstuimige 13 jaren maar het is nu klaar!

16-03-2019Zoals het er nu uit ziet zijn alle kittens reserveerd of al besproken op. het ging dit keer een beetje rommelig doordat er veel aanvragen waren maar ook mensen die niet op mail terug reageerden. Nog een maand en dan verhuizen ze. Wie ook gaan verhuizen zijn Guus en Aiden. Aiden is van onze oudste dochter en die neemt haar kat mee nu ze de kans krijgt en katten in haar flat mag maar Guusje gaat mee omdat wij nooit een kat alleen plaatsen. ondertussen is ook Teddy verhuisd, Ze was geen kat om in een cattery te wonen, ze was gewoon niet happy en aangezien haar zusje nakomelingen heeft was het niet nodig om haar kittens te laten krijgen en heeft ze een thuis bij mensen waar ze heerlijk relaxed op haar plekje is. Zo dunt onze groep aardig uit.

De kittenpagina is bij gewerkt, er zijn plots twee katertjes beschikbaar gekomen dus graag alleen serieuze aanvragen, Graag verwijs ik U naar de algemene kittenpagina waar U kunt lezen wat kittenkopers van ons kunnen verwachten en wat wij van kittenkopers verwachten. Ondertussen heeft onze cattery drie finke klappen moeten verwerken doordat we afgelopen maand drie katten hebben moeten laten inslapen. Cassie onze alleroudste en eerste raskat had al jaren astma en was dement, Punk had leverproblemenen  Dingding is aan kanker overleden , ze waren allemaal op leeftijd maar dat maakt het niet makkelijk. Het is gewoon stil in huis ondanks dat we nog 9 katten hebben exclusief de kittens.

27-12-2018


Ik heb een gedeelte van de website moeten wissen omdat alle sub menu's ineens verdwenen waren. Heel erg jammer. De laatste tijd is er nogal wat gebeurd in onze cattery. We hebben deze zomer eerst Bially moeten laten inslapen ,Hij was al op leeftijd maar begon stevig af te vallen maar er kwam na onderzoek niets uit. Wat heel verdrietig was dat we ook Giovanna hebben laten inslapen, Ze had een zogenaamde contact allergie en een voedsel allergie. Het heeft er stevig ingehakt doordat ze vrij jong was en de laatste nakomeling van Aiden voordat die gecastreerd  werd. We hebben ook goed nieuws. Quinnn is de 21ste na een makkelijke bevalling mama geworden van 4 kittens. Het zijn drie zwart zilveren en een sorrel zilver, geslachten zijn nog niet bekend maar ik vermoed dat ook hier weer een hoop katertjes bij zitten. Ze krijgen dan ook hun eigen pagina waar ik hun voortgang kan bij houden

05-07-2018Het alweer een tijdje geleden dat we de website hebben bij gewerkt.  We hebben een poosje vakantie genomen van onze hobby. We zijn bezig geweest met onze eigen gezondheid en hebben onze jongste generatie groot zien worden. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Bially. Hij is ziek geworden en in de afgelopen maanden hebben we alles laten onderzoeken maar de oorzaak werd niet gevonden. Op een bepaald moment moet je voor je dier kiezen en hem lijden besparen, hoe moeilijk dat ook voor ons is.


We hopen in het najaar onze poezen zwanger te laten worden. Vivaldi mag dan aan dekken maar we moeten eerst het test gedeelte nog doen. Ook de toekomstie mama's moeten op sommige gebieden nog getetst worden, maar eerst gaan we op vakantie.21-12-2017


We zijn afgelopen tijd veel met onze show activiteiten bezig geweest. We hebben ondertussen Vivaldi opgehaald uit Oostenrijk. Het is een erg actief ondeugend katertje dieondertussen al 8 maanden oud is. Zeker de katers heben veel speel plezier met hem. We zagen bij het ophalen wel dat hij erg mooi was dus hebben we hem mee genomen naar Groningen om hem tijdens een show te laten keuren. Ook Quinn en Giovanna zijn mee geweest en de resultaten waren erg goed! Zo goed dat het gewoon jammer was dat vialdi niet meer mee mocht doen bij de wereldshow. Vialdi is twee keer best in show geworden en BOB cat 4 en Quin Bis. Alle katten hadden NOm voor best in show


Giovanna is ondertussen al een aardige dame aan het worden, het is even afwachten of ze qua karakter geschikt is voor showen want als de katten het niet leuk vinden hoeven ze echt niet mee. Quinn is ondertussen Groot internationaal kampioen geworden,


Bially zit dr laatste tijd niet lekker inzijn vel, hij valt af en we hebben hem door de medische malle molen laten halen maar daar is vreemd genoeg niets uit gekomen. We genieten dus nog maar van hem want we weten niet hoe lang we hem nog hebben.


Voor Punk zoeken we nog steeds een plekje, we hebben haar allergie onder controle en ze heeft geen jeuk meer. Ik ga straks de show pagina en Viladi's pagina bijwerken.

21-07-2017


Het is weer een tijdje geleden dat ik de site heb bijgewerkt, het is druk geweest en er zijn nogal wat veranderingen in onze katten populatie. Het kitten van Quin blijkt dus een poesje te zijn en we hebben de naam veranderd naar Giovanna. Ze blijft defenitief bij ons. het is een mooi poesje met een erg pittig karakter en we noemen haar liefkozend terror.


Aiden is ondertussen gecastreerd, hij had erg veel last van zijn hormonen, ook de geholpen poezen hadden last van hem en we vonden dat erg sneu voor iereen. De castratie is gelukkig is goed verlopen en Aiden is weer speels en voelt zich een stuk beter. Ook de andere katten zijn opgelucht dat Aiden niet meer door zijn hormonen geleid worden.


Punk echter zit de laatste tijd niet lekker in haar vel, letterlijk want haar allergie komt de laatste tijd weer naar boven. We kunnen haar moeilijk apart voeren, en na overleg met de dierenarts hebben we moeten beslissen haar een ander huis te zoeken. Herplaatsten vind ik het moeilijkste wat er is. Daarom doen we het normaal niet maar voor Punk haar gezondheid is het de enigste oplossing. Punk is een super lief poesje van 8 jaar die met alle katten goed kan opschieten maar ze moet dus op dieetvoer. Dus als iemand een perfect adres weet hoor ik het graag. Ze mag overigens niet los naar buiten omdat ze dat niet gewend is.


Ook op katergebied is er nieuws.  Volgende maand komt Vivaldi Stradivaripuss onze cattery versterken. Hij is een sorrel zilveren somali dus dan hebben we ook weer af en toe sorrel zilveren nakomelingen in onze netjes.


Ik heb dus een aantal pagina's aangepast en nieuwe gemaakt.

06-03-2017


Quinn is opnieuw mama geworden, na een bevalling van ongeveer een kwartier heeft ze zonder een enkel probleem een kitten op de wereld gezet, Het was er jammer genoeg maar een en het was een hele opluchting dat het normaal op de wereld kwam omdat er altijd risico's aan verbonden zijn. Het is een katertje en we hebben een eigen pagina voor hem aangemaakt waar u zijn voortgang kan volgen


Damy en Teddy zijn ondertussen goed gegroeid en Teddy lijkt qua bouw sprekend op Aiden die ondertussen zijn kampioenstitel heeft behaald.23-10-2016


Damay past zich goed aan aan onze groep, om haar en Teddy eens door een deskundig oog te laten keuren zijn ze allebei een dag mee geweest naar de show in Groningen. Ze hebben beiden een uitmuntend 1 gehaald. De show was erg gezellig en leerzaam. Aiden heeft zijn eerste twee certificaten voor kampioen te worden verzameld. Helaas was voor hem de concurrentie te groot en werd hij verder niet genomineerd. Quinn heeft het ook erg goed gedaan. best in variëteit en genomineerd voor bestin show. We zitten nu in een andere categorie en die was best pittig dus we waren erg trots op het resultaat. Quinn is Internationaal Kampioen geworden! het is vermoeiend het showen maar zolang de katten het leuk vinden hebben wij er ook plezier aan.

04-10-2016Fealynn is ondertussen verhuisd en heeft het erg naar haar zin aan de filmpjes en foto's te zien. Fantasia aka teddy mist haar erg en rent nu achter Aiden aan om te spelen. Sinds deze week hebben we echter een speelmaatje voor haar maar dat dringt nog niet helemaal tot haar door. Damay is een stukje kleiner en Teddy kan af en toe wat te ruw zijn. Damay is nu twee dagen hier en ik moet zeggen dat het aanpassen heel erg goed gaat. We gaan binnenkort met beide kittens naar show om eens de mening te krijgen van een keurmeester. Quinn gaat ook mee aangezien ze nog maar een punt nodig heeft om internationaal kampioen te worden.

04-08-2016


Onze kittens zijn langzamerhand geen babies meer, er wordt geklautert en soms halsbrekende toeren uitgehaald. Over een anderhalve week gaat Fealynn verhuizen naar cattery Jumanah die met haar een nieuwe start willen maken. Fealynn haar oma is namelijk een Jumanah kat. We hiopen dat Fealynn zich snel thuis gaat voelen en dat ze haar oma's lijn door kan zetten en mooie kittens op de wereld gaat zetten. Fantasia oftewel Teddy blijft bij ons. Ze gaat haar eigen pagina krijgen bij de poezen. Avril gaat haar pagina krijgen bij de gecastreerde poezen. Ze begint nu weer de oude te worden nu de hormonen haar niet meer zo plagen. ze was een fantastisch moedertje!


Binnekort gaat een nieuw dametje onze cattery versterken. Damay of Arubiamoon. Een prachtig zwart zilveren poesje. We zijn erg blij dat Karin Berger haar aan ons toevertrouwd. We moeten haar wel in Zwitsterland op gaan halen, das dat wordt nog een hele rit. Ook zij krijg haar eigen pagina.

Onderstaande foto is Mona liggend in de krabpaal 's avonds. De tekst op het schilderij is heel toepasselijk.


12-07-2016


Na het vertrek van ons E-nest hadden we verwacht dat onze twee kittens uit het F-nest, het zijn poesjes,minder druk zouden zijn maar het tegendeel is waar, deze kittens hebben echt geen angst. De kittens uit het E nest hebben ondertussen hun plekje bij hun nieuwe eigenaars echt gevonden en ik heb al een paar mooie foto's gekregen. E'layjah speelt en rent rond in Zwitserland en heeft onder de castraten een aantal vriendjes gevonden die net zo graag spelen als hij. Ook het buitengedeelte is populair bij hem.
Elias heeft zijn perfecte plekje in Groningen gevonden, Hij heeft zich super snel aangepast en heeft gelijk een vriendinnetje gevonden in de al aanwezige poes. Hij probeert nu uit of de tuin Somali proof is afgezet. Het is een knuffelkater die heerlijk kan spinnen en knuffelenAls laatste maar niet de minste Ezra, hij is naar het westen verhuisd en kijkt uit over de oude binnenstad. Ook hij heeft een prachtig rood vriendinnetje in de huispoes gevonden en relaxed heerlijk op de speciaal aangeschafte krabpaal. Het is altijd fijn om foto's te krijgen en mee te genieten van hun ontwikkeling naar volwassen kater.

29-06-2016De kittepagina is weer bij gewerkt. E'layjah is afgelopen zaterdag als laatste verhuisd naar cattery Arubiamoon in Zwitserland. Hij was totaal relaxed tijdens zijn reis. We hebben hem naar Frankfurt am Main gebracht en hem daar overgegeven in de veilige en liefdevolle handen van zijn toekomstoge blikopener die de rest van de reis naar huis per trein deed. Het was voor ons de eerste keer dat een kitten pas na bijna 5 maanden verhuist dus het was echt even slikken ondanks dat hij een fantastisch thuis krijgt.


De kleintjes zijn ondertussen naar beneden verhuisd maar ze hebben duidelijk moeite met de andere katten en de hond. Hopelijk gaat dat snel beter. Voor de socialisatie periode is het belangrijk dat ze met zoveel mogelijk geluiden en situaties in aanraking komen. Het ziet er wel grappig uit als een kitten van 800 gram tegen een grote golden retriever van bijna 40 kilo staat te grommen met haar haartjes recht overeind en de oortjes in de nek. Heel erg dapper.. Ze zijn nu bijna zeven weken en de tijd vliegt werkelijk.

11-06-2016De kittens gaan als een speer, vandaag hebben beide de 500 gram grens gehaald en Fealynn gebruikt de kattenbak al! Fantasia heeft blijkbaar iets meer tijd nodig maar ze eten beide al vlees. De kittens van het E nest zijn  al verhuisd of gaan binnekort verhuizen. E'layjah gaat naar het buitenland dus die moest eerst een rabiës enting hebben en daarna moeten we nog drie weken wachten volgens de Europeese richtlijnen. Het is raar om deze enting te geven omdat het hier in Nederland niet meer voorkomt maar het is verplicht. Elias is ondertussen goed ingeburgerd bij zijn nieuwe blikoepener en heeft een dametje als vriendin en dat gaat nu al fantastisch.  De kittenpagina heb ik ondertussen weer aangevuld met nieuwe foto's van het F nest maar deze van Fealynn wil ik jullie niet onthouden omdat hij zo grappig is. Fealynn protesteerde heftig tegen het feit dat ik foto's wilden maken

16-05-2016


Er zijn kittens geboren! Via een keizersnede heeft Avril twee kittens gekregen die als het F-nest hun eigen pagina krijgen waar hun vooruitgang wordt bij gehouden. Helaas moest Avril tijdens de keizersnede gecastreerd worden dus een van de beide poesjes blijft sowieso.

Ondertusen hebben alle katten genoten van het heerlijke mooie weer, de oortjes ingesmeerd met zonnebrandolie tegen verbranden. De kittens vonden het helemaal geweldig. deze keer een foto van Guusje en Aiden die gebruik maken van de nieuw ophangbruggetjes in de ren waardoor ze als koningen over alles heen kunnen kijken

25-04-2016


De kittens hebben de 11 weken aangetikt en zijn alweer op weg naar de twaalf. Ze drinken echter nog steeds af en toe bij Quinn die ze lekker loopt af te soppen en soms zie je met nat koppie weer tevoorschijn komen. Ze beginnen nu ook kieskeuriger te worden met eten en af en toe pikken ze een hapje mee met de volwassen katten. De kittenpagina heb ik weer aangevuld met foto's.


Deze week is Dingding onverwachts onder het mes geweest. De katten waren buiten en het was al donker toen ze verschrikt naar binnen holden, waarschijnlijk geschrokken van een buurtkat. Wat er precies gebeurt is weten we niet maar ze heeft haar poot open gehaald. De dierenarts heeft het moeten hechten en Dingding is erg sneu op dit moment met haar kapje om. Het is soms lastig om buurtkatten uit je tuin te houden, ze kunnen niet bij onze katten maar ze veroorzaken wel onrust.

10-04-2016


De kittens zijn nu 9 weken, spelen en rennen en je begint nu ook langzamerhand de tekening in hun gezicht veranderen. Ze zijn gisteren voor het eerst buiten geweest in onze ren, daar was natuurlijk veel te ontdekken. Af en toe wil Aiden mee spelen maar dat gaat soms wat onbehouwen en daar komt mama Quinn alweer aan gestoven om haar kleinteje te beschermen. Vandaag een foto van Aiden en Guus die heerlijk lagen te slapen in de zon en die ik terwijl ik de foto wilde maken wakker maakte. Aiden heeft wat kleine slaapoogjes maar ik vond hem te leuk om niet te plaatsen.

23-03-2016


Vandaag heb ik de kittenpagina even bij gewerkt met de capriolen van ons E-nest

17-03-2016


De tijd vliegt voorbij, de kittens zijn nu ruim 5 en een halve week en beginnen de kamer te ontdekken. Quinn krijgt ondertussen wat extra energierijk voer om wat snelle aan te komen. het voeden van de kittens was een behoorlijke taak voor z ón klein poesje maar ze doet het nog steeds geweldig en we genieten er zo van. Dus vandaag een mooie foto van Quinn. Ik heb natuurlijk de kitten pagina weer aangevuld met de laatste foto's

02-03-2016


We zijn alweer een week verder, de kittens doen het uitstekend met gewichten tussen de 400 en 450 gram, het zijn echt bolle kittens. Hun pagina is natuurlijk bij gewerkt met foto's


Waar ik ook hele leuke foto's van gekregen heb is Rio oftewel Alëssio uit het A nest. Hij is een sorrel zilveren Abessijn-variant en heeft een hond als maatje Ik ben erg blij als ik een wat hoor en zie van onze nu volwassen kittens

22-02-2016


De E- kittens zijn de twee weken al gepasseerd en ze groeien goed, de zwaartste zit al boven de 300 gram dus we zijn erg tevreden. De oogjes zijn ook al een tijdje open alleen de laatste E'layjah had er ietz langer tijd voor nodig maar kijkt nu met prachtige glimmende oogjes de wereld in. Quinn doet het nog steeds erg goed, de kittens gaan altijd voor, zelfs voor haar eten.

Alleen foto's maken is wat moeizaam omdat ze niet toestaat dat we ze uit de box halen. Aangezien het in de box nogal donker is en ik geen flits wil gebruiken zijn de kleurtjes misschien wat te donker. U vind ze natuurlijk op hun eigen pagina.12-02-2016


Er is eindelijk weer een nestje geboren bij ons, We zijn er dan ook super blij mee en gaan er heel erg van genieten. Quinn haar bevalling ging in eerste instantie van een leien dakje en het kitten werd ondanks stuit redelijk makkelijk op de wereld gezet,  maar toen dacht Quinn, ik ben klaar en de volgende uren gebeurde er dus helemaal niets meer. Dus na overleg met de dierenrarts toch maar even een foto maken of er nog wel kittens in haar buikje zaten. Quinn verraste ons toen om vlak na de foto weer aanstalten te maken te gaan bevallen en heeft met tussenpozes nog twee kittens op de wereld gezet.


Aangezien ze bloedgroep B heeft hebben we de kittens de eerste 18 uur zelf gevoed en dat ging prima, ze wilden echt wel drinken uit het pipetje. Na 18 uur hebben we de kittens aangelegd en het grote groeien is nu begonnen. De kittens zijn allemaal katertjes en ons drietal heeft natuurlijk hun eigen pagina gekregen bij het E-nest.


03-12-2015


Aiden is ondertussen een hele grote kater geworden met een super karakter, heel aanhankelijk, lief en een zacht miauwtje voor z ón enorme kater. Hij is ook heel erg gezellig en speels al wordt dat door sommige dames niet eccht op prijs gesteld. Mona heeft zich ondertussen als zijn surogaat mama opgeworpen en loopt hem regelmatig te poetsen en ze rennen samen door de kamer. na Mona's operatie ben ik erg blij dat ze zich zo goed hersteld heeft.


Ondertussen zijn we ook aan het testen geweest, helaas is onze PRA oogspiegelarts ermee gestopt dus moest ik naar Emeloord voor de PL test en de PRA oogspiegel konden we gelukkig hier door een gespecialiseerde arts bij onze eigen dierenarts laten doen. Aiden en Quinn zijn allebei volledig getest dus ook alle gen testen en alles was goed, ook geen dragers. Dit betekend dat Aiden straks mag gaan dekken als hij eraan toe is. Hij is bijna een jaar dus hoop ik dat het hem snel gaat lukken

de testen zijn natuurlijk op de pagina's bij gewerkt.


8-8-2015


Vlak voor de vakantie ontdekte ik twee hele kleine knobbeltjes bij Mona Lisa, we zijn er gelijk mee naar de dierenarts gegaan om het weg te halen en op te sturen naar Utrecht, een dag voor de vakantie hoorde we het slechte nieuws, de knobbeltjes waren kwaadaardig. De dag nadat we terug kwamen hebben we een bespreking gehad met de dierenart en we hebben besloten haar te laten opereren, We laten aan beide kanten de melklijsten weg halen. Voor de eerste operatie hebben we eerst longfoto's laten maken en die waren ok dus is Mona geopereerd en gesteriliseerd. Met deze beslissing hopen we haar nog lang bij ons te hebben maar heeft de grote wens om ooit nog kittens van Mona te krijgen to nul geruduceerd. Mona heeft veel tijd nodig om van deze hele zware operatie te herstellen, daarna zullen we andere kant laten doen. Ze is pas 3 dus veel te jong voor deze akelige ziekte.


      Ondertussen is gelukkig de rust weder gekeerd in de groep, elke keer als er veranderingen zijn    zijn ze wat van slag en moeten rangordes opnieuw bepaald worden. Met een maand of twee drie laten we Quinn en Aiden testen, hopelijk zijn die resultaten goed. Dan is het de bedoeling om aan het eind van het jaar Avril en Quinn te laten dekken

               24-06-2015


Aiden is een aardige flinke kater aan het worden en heel ondeugend ,maar soms zelfs een beetje lomp wat hele grappige situaties oplevert. Zeker als er een vliegje zijn weg kruist vliegt hij letterlijk tegen de muren op. Hij is nu al drie keer mee geweest naar show en gedraagt zich prima en is heel erg relaxed in de kooi. Afgelopen weekend zijn we naar Velje geweest in Denemarken waar een Somali en Abessijn special gehouden werd. in de auto heerste er complete rust. Quinn was natuurlijk ook mee en beide katten hebben heerlijk geslapen. In het hotel was het even wennen maar Quinn had een lekker zacht plekje op mijn bed gevonden terwijl Aiden over het bed sprong en de badkamer ontdekte.


De volgende ochtend zijn we naar de hal gegaan waar ik bij binnekomst al de mooiste zilveren Somali's zag. We hebben een geweldige dag gehad waarbij echt super resultaten gehaald zijn voornamelijk door Quinn, Ze werd Best in variëteit, genomin eerd voor Best in Show en ze kreeg een speciaal lint voor Judges favorites.  Ze was de mooiste zwart zilver van die dag. Aiden heeft een hele nette excelent 2 gehaald en we zijn ook erg trots op beide katten. We zijn de volgende dag door gereden naar cattery Dashosawy waar een kitten van onze Guus geboren is. De kleine Zubero is een prachtig sorrel zilver kereltje met een super karakter.Nu krijg ik nog meer zin in kittens dus we zijn toch weer plannen aan het maken voor het eind van het jaar. Hopelijk kan Aiden dan alle drie dames dekken.

03-05-2015


 Guus is voor de laatste keer vader geworden. Het katertje dat geboren is leeft bij cattery von Dashosawy. Het gaat goed met moeder Ubora en kitten die de naam Zubero heeft gekregen.


Aiden is ondertussen een echte grote kater aan het worden met zijn 3 kilo met bijna 5 maanden. Hij speelt en rent en is erg ondeugend.  Het is leuk om hem rond te zien draven achter de anderen aan. Rechts een foto van Moontje in de zon.


14-04-2015


Mensen die vaker op onze site kijken zien het direct. Na een hoop gedoe met een site met fouten of die niet wilt werken heb ik besloten een nieuwe te maken. Hopelijk functioneerd deze beter.


Er is in de tussentijd veel gebeurd. Helaas is Avril haar kitten levenloos op de wereld gekomen. Ze is een week bij de kater geweest maar er is geen dekking gezien wat als nadeel heeft dat de uitgerekende datum moeilijk te bepalen is. We hebben besloten het kitten te halen omdat het wel erg lang bleef zitten. Jammer genoeg bleek het al overleden te zijn. Te vroeg ingegrepen of te laat? We weten het niet. Een enigst kitten is altijd lastig, vaak komt de bevalling niet vanzelf op gang.


Ook hebben we natuurlijk leuk nieuws. Onze kattengroep heeft er een bewoner bij. Aiden von de Weinbergen, een mooi zwart zilver katertje is hier komen wonen. Als hij groot is mag hij alle dames dekken. Aiden krijgt natuurlijk zijn eigen pagina! Het is een groot en mooi en maar ook zeer ondeugend kereltje.


Guus is ondertussen met  zijn welverdiende pensioen dus die vind U nu terug bij de kastraten. Hij vind het geweldig, heeft zich opegworpen als katermoeder voor Aiden en speelt alsof hij een kitten is. Wij genieten hier erg van.

Met pasen zijn we naar de Paas show in Groningen geweest, dat was erg sucsesvol. Quinn is kampioen geworden en beide dames Mona en Quinn zijn om de beurt Best in Variëteit geworden. Ook Aiden heeft een dagje mee gemaakt, het is wennen maar hij was super relaxed en spelde in zijn kooi.

19-11-2014


Opnieuw verrassen onze katten ons behoorlijk, na een verre reis besloot Avril dat de kater die we voor haar hadden uitgezocht niet haar keuze was. Heel frustrerend als je daarvoor bijna twee dagen in de auto zit en mevrouw op de terugweg ineens wel weer krols wil zijn.De tweede verrassing is het feit dat en Mona en Quinn het bijzonder goed gedaan hebben op de jubileum show van de 80 jarige Felikat in Nieuwegein. Het leuke was dat er 8 zilvertjes waren wat al erg uniek is. Daarbij werd er dit keer twee keer een Best in Variëteit gekozen wat eerst Quinn won en daarna Mona, Ze beiden genomineerd werden voor Best in Show en Quinn won! Dus wij staan apetrots op de foto met een totaal relaxte Quinn

. Bovendien hoorden we van de eigenaar van Djayden dat hij  BIS is geworden in Antwerpen 


14-10-2014


Het jaar vliegt voorbij en Quinn groeit net zo hard want eten kan dit dametje erg goed.! Haar lievelingseten is tonijn en regelmatig staat ze op de hoek van de kast om met haar zachte miauw aan te geven dat ze honger heeft. Ze heeft haar eerste krolsheid achter de rug ( arme Guusje) Ze is een heerlijk, zeer speels en kroelerig dametje dat iedereen lief vind en met iedereen wil spelen. Helaas zijn de oudere katten het daar niet altijd mee eens als ze weer eens voorbij komt vliegen. Grappig is het wel. Favoriet speeltje een pingpong balletje wat door de hele kamer vliegt.


Ondertussen zijn we druk bezig met een kater voor Avril. We hopen dat ze dit jaar nog gedekt gaat worden, spannend!
 


Ook op show gebied zijn er nieuwtjes, we zijn naar de show in Groningen geweest met Mona en Quinn en ze hebben het beide prima gedaan, We zijn trots op ze. Hun prestaties staan op onze show pagina.


Mona heeft zich ondertussen goed hersteld, ze is weer haar heerlijke eigenwijze aanhankelijke pittige ikje.
Komende tijd wordt dus spannend, wanneer kunnen we met Avril weg en nog belangrijker krijgen we eindelijk weer kittens, we wachten (ongeduldig) af, zij heeft er in elk geval, zoals op de foto te zien is, geen haast mee.
 
Het is een tijdje geleden dat ik de site heb bij gewerkt. Het overlijden van Mona’s kittens heeft er flink ingehakt en we hebben tijd nodig gehad om het te verwerken. Mona gaat ondertussen haar eigen relaxte gang. We gaan minimaal een jaar wachten voordat we het nog eenmaal proberen. Onder begeleiding van een dierenarts en met adviezen vanuit Utrecht ( faculteit diergeneeskunde)


We hebben ook goed nieuw, onze cattery is een dametje rijker met de naam Quicksilver. Een zwart zilver Somali-meisje uit Oostenrijk. We zijn Elizabeth Wilcox van cattery Stradivaripuss ontzettend dankbaar dat ze weer z’on prachtig meisje aan ons toe vertrouwd. Quicksilver oftewel Quinn krijgt natuurlijk haar eigen pagina.
We hebben ook een facebook-pagina aangemaakt waar ik ook wat foto’s en de nieuwste up-dates zal posten.


https://www.facebook.com/somalicatterymojokos?fref=ts


03-02-2014


Het leek zo goed te gaan, totdat Elmo ineens stopte met drinken. Nog drie dagen hebben we voor het leven van dit bijzondere kitten gevochten maar tevergeefs, zijn organen, voornamelijk zijn longen waren onder ontwikkeld. Mona wist het, ze stopte met zorgen en werd op de koop toe krols. De “natuur” gaat zijn eigen gang en als mens kan je alleen machteloos toekijken. Het E-nest heeft zijn plekje gekregen bij in memoriam. Dit is het ergste wat je als fokker kan gebeuren. Ik ben erg blij met alle steun en zorg van onze dierenartsen praktijk de A7 noord die werkelijk alles uit de kast hebben gehaald.


Voorlopig laten we Mona lekker bijkomen en verwennen we haar met allerlei lekkere hapjes en knuffels.


 


26-01-2014


Het heeft even geduurt vanwege alle hectiek maar ik heb eindelijk de site bij gewerkt, er is een nieuwe pagina bij gekomen, het E nest. We hadden ons erg verheugd op Mona’s babies maar  als kittens besluiten om wat voor reden ook te vroeg te komen kan je alleen maar proberen te redden wat er te redden valt. Met heel erg veel verdriet  hebben we afscheid moeten nemen van twee kittens, eentje vlak na de geboorte, de andere na 4 dagen vechten.


Toch zijn we trots op Mona, na een zware bevalling met twee stuitjes heeft ze zich voor haar enigst kitten tot een super mamaatje ontwikkeld. Als we de kleine aanleggen spint ze en geniet ze van alle aandacht om daarna eens flink het kontje van haar spruitje te wassen terwijl die heerlijk gaapt. Het is en blijven wondertjes.


 


20-12-2013


Mona heeft in Nieuwegein haar derde CAC punt behaald, dat betekend dat ze Kampioen voor haar naam mag zetten!


We zijn natuurlijk hartstikke trots, bovendien is ze een week later krols geworden en heeft Guus haar gedekt. We verwachten dus zo rond 19 januari 2014 kittens. Ze groeit al wat en eet als een beer, de kittenbrokjes zijn niet aan te slepen. We zijn van Guus gewend dat hij grote nesten geeft maar nu met een klein poesje als Mona is het even afwachten. Spannend!


Nu rest het mij alleen om u fijne feestdagen te wensen.

 

02-11-2013


De herfst is begonnen met een flinke storm waarvan onze katten toch wel wat onder de indruk van waren. Toch werd met veel intresse en gemauw de waaiende blaadjes in de gaten gehouden. Soms zaten ze met zijn alleen voor de raam te koekeloeren wat er buiten niet allemaal gebeurde.


Mona is afgelopen maand voor haar tweede punt naar de show in Gorredijk geweest. Die heeft ze dus gehaald. We zijn erg trots op haar. Het is maar een paar kilometer rijden dus die show was een eitje. Niet super vroeg opstaan en na afloop 10 minuten in de auto en weer thuis. Zo willen we er nog wel een paar..


Mona krijgt nu geen pil meer, we hebben Guus opnieuw laten testen en als ze krols wordt dan mag ze gedekt worden. Spannend, het is haar eerste nestje! Nu wordt het dus afwachten...... 


15-09-2013


We hebben onze plannen voor deze zomer even in de koelkast gezet nadat ik door een val mijn elleboog en pols op meerder plaatsen heb gebroken. Wat een kleine misstap in de voortent een hoop gevolgen kan hebben.


Ondertussen is Djayden goed gewend bij zijn nieuwe blikopeners en krijg ik regelmatig leuke foto’s en updates. Ook van Dazzle hebben we prachtige foto’s binnen net als van Aslan. Gelukkig is Mona haar ondervacht weer mooi aan gegroeid en staat er binnenkort weer een show op de planning. Daarna mag ze dan eindelijk zwanger worden, ik ben echt toe aan wat jong leven in huis.


 

Djayden heeft eindelijk zijn thuis gevonden, we zijn heel erg blij voor hem. Hij zal even wat tijd nodig hebben maar hij heeft drie speel kamaraadjes, allemaal Somali’s en zelfs een katermoeder die als hij de kans krijgt vast ook voor Djayden gaat zorgen. We hebben hem deze week weg gebracht naar zijn nieuwe blikopeners waar alles  klaar was gezet voor zijn komst. Ze hebben zelfs een compleet ingerichte buitenren, wat wil een kitten nog meer. We gaan hem wel missen!  We hebben veel lol gehad om zijn maffe capriolen.


12-07-2013


 


Mona is compleet uit haar vacht, ze is zo in de rui geweest in combinatie met haar krolsheid was geen sucses, Ik heb ook Avril haar Kampioen certificaat binnen, Ze gaat vervolg niet meer mee, ik had het idee dat het toch wat stressvol voor haar was masar ze mag nu CH voor haar naam zetten. De doeling is dat Mona  na de zomervakantie gedekt gaat worden door Guus. Dat zal ook Guus zijn laatste nest zijn. Hij mag dan met pensioen.


12-06-2013


  De katten zijn in de rui en dat merken we, hele plukken haren vliegen door het huis en de stofzuiger staat bijna de hele dag aan. Afgelopen weekend zijn we naar de kattenshow in Boxtel geweest, Avril had nog een punt nodig om kampioen te worden en die heeft ze gehaald. Mona heeft haar eerste punt gescoord, helaas waren er niet genoeg Somali’s voor een BIV. Djayden heeft het boven verwachting goed gedaan, een heel mooi keur rapport met heel veel excelent erop. Het is toch leuk om een van je eigen fokjes te laten keuren om te zien hoe je het doet qua ras standaard. Het was wel een hele vermoeiende dag. Dazzle is ondertussen uit gevlogen richting de Flevo polder waar ze gezeldschap heeft van een Somali kater. Ik heb dus de pagina van het D-nestje af gesloten. Het lijkt erop dat Djayden blijft, of er moet zich echt nog een gouden mandje aandienen.


 

25-04-2013


Het was deze week best wel mooi en de katten hebben genoten van de paar uurtjes zon, Daarbij heb ik deze foto van Mona Lisa gemaakt, heerlijk lui liggend op het dak van de schommelbank, haar favoriete plekje buiten. Ook de kittens zijn in de ren geweest, ze hebben gespeeld en verkend en dat was soms wel een beetje eng. Voor Djayden zoeken we overigens nog een nieuw thuis!19-04-2013


 


De kittens hebben afgelopen maandag hun eerste entingen gehad, altijd spannend. Tenslotten zijn ze nog zo klein maar ze hebben nergens last van gehad. Ondertussen heeft Dazzle haar blikopeners uit gekozen, voor Djayden zijn we nog op zoek. Dingding is nog steeds erg zorgzaam. Djayden heeft ondertussen vrienschap gesloten met onze Golden retriever Sem wat weer hele lieve taferelen geeft. Natuurlijk heb ik de pagina van de D kittens weer bij gewerkt!


 
 4-4-2013


Onze huiskamer is ondertussen weer in een speelkamer voor katten veranderd. De kittens hebben de ruimte buiten de grote ren ontdekt en spelen dat het een lieve lust is. Het zijn echt een stelletje ondeugende boevenkopjes. Ze zitten al boven op de hoogste krabpaal en terwijl ik doodsangst uitsta springen ze zo weer een verdieping lager. Af en toe redden e ze voordat er iets gebeurt maar je moet op dit moment nog ogen in je rug hebben. Met andere woorden ze doen het prima. het kattenbak probleempje is opgelost door een ander grit te gebruiken. We zoeken voor beide kittens nog blikopeners! Het C- nest is gisteren alweer een jaar geworden, dus is er weer een foto gestuurd met felicitaties!


 

22-03-2013


Bially is gelukkig weer helemaal de oude, zijn kap is af en de hechtingen zijn verwijderd, een hele opluchting. De rest van de katten zijn ondertussen helemaaal aan de kittens gewend die nu de woonkamer af en toe onveilig maken wat weer als gevolg heeft sloffen...


We sloffen met onze voeten over de grond aangezien het kleine spul ineens onder een stoel of bank opduikt en je ze anders per ongeluk zou raken, ze zijn echte peutertjes. De sfeer is op dit moment gewoon relaxed, Guus heeft af en toe wat last van hormonen maar voor de rest zit iedereen lekker in zijn velletje. Op de kittenpagina van het D nestje ziet u weer nieuwe foto’s
Ondertussen heeft Bially ook een heel avontuur beleefd. Hij loopt op dit moment met een kap om zijn koppie. Bially is geopereerd, hij had een vreemd object in zijn darmen, iets wat dus geen kattenvoer was, die ondeugende Somali’s! Hij zal zich in de toekomst twee keer bedenken hoop ik! Het had echter heel anders kunnen lopen en we zijn er erg van geschrokken.


Gelukkig is hij al weer een eind opgeknapt.

 


 


1-3-2013


Eindelijk weer een up-date, het is hier ook behoorlijk druk geweest. Dingding is ondertussen naar beneden verhuisd maar haar kroost. De kittens groeien goed en voor ons rest er niets dan haar in de watten te leggen, trouw elke dag de kittens te wegen en te genieten! Een update met foto’s is te vinden op hun pagina ( D-nest)


 


18-02-2013


De kittens zijn geboren, na een zware bevalling die eindigde in een keizersnede is Dingding eindelijk mama geworden en oh wat geniet zij ervan, de melkbar is goed gevuld en de kittens groeien als kool, Ik heb dus een pagina aangemaakt voor het D-nest. Daar ga ik weer alle voortgang en foto’s neer zetten. We genieten nu al met volle treugen, oogjes zijn nog niet open maar tijgeren doen ze als de beste, helemaal geweldig!


 

Dingding is bijna uitgeteld en je merkt dat het haar zwaar begint te vallen, ook merk je dat de kittens al wat zijn aan het indalen, heel spannend allemaal. Alles staat nu klaar en onze nachtrust begint er al een beetje bij in te schieten. Voor het geval dat, hebben we Dingding op onze slaapkamer en daar maakt ze  misbruik van. Hele nachten knort en spint ze in je oor, ligt op je rug te kneden en als je niet reageert kan je een kopstoot of een pootje verwachten in je gezicht. Ondertussen heeft ze de laagste plank van de kast tot haar gebied verklaard, zit ze uren op de kattenbak met grit te schuiven en vraagt hele dagen om lekkere hapjes..... Nu nog een paar dagen,wachten. Hopelijk gaat alles goed!


30-01-2013


 


Nog anderhalve week, dan is Autumn (Dingding) haar 65 dagen zwangerschap om. Ze is behoorlijk gegroeid maar lang niet zoveel als vorige keer dus het zullen er dit keer wel geen 5 worden. Niet dat we dat erg vinden, een zwangerschap is al zwaar genoeg en ons ras krijgt meestal niet zoveel kittens. Toch lijkt het erop dat Dingding wat relaxter is dan vorige keer. Vandaag is de kraamkist ( waar ze waarschijnlijk toch niet in wil) neer gezet en Mona zat er binnen twee tellen in wat dus niet de bedoeling is. Dingding keek erna en liep er mooi voorbij, nog geen nesteldrang dus.
 


 


29-12-2012


Goed nieuws, deze week zijn we naar de dierenarts geweest, eigenlijk om Cassie even na te laten kijken, aangezien we daar toch moesten zijn heben we Autumn (Dingding) mee genomen en de dierenarts heeft even gevoeld en voelde een mooie kralenketting, dat betekend kittens!!  De uitgerekende datum is 9 februari. Bij de vorige dracht heeft Dingding hele mooie en gezonde kittens op de wereld gezet ( het A-nest) Er kunnen dus ook Abessijn variantjes geboren worden en natuurlijk Somali’s in de kleuren zilver zwart en sorrel zilver. Het wordt dus weer zenuwslopend. De dracht, de bevalling, de eerste weken. Heb er veel zin in


11-12-2012


Komende tijd wordt spannend, Dingding is anderhalve week geleden samen met Guus naar de dierenarts geweest voor een vernieuwde snaptest. Die was bij allebei negatief ( zoals ook de verwachting was). Dingding bij was bij haar enting laatste keer eigenlijk wat aan de zware kant, wij vonden het niet verstandig haar zwanger te laten worden. Nu bleek dat ze sinds die weeg-beurt een pond is kwijt geraakt dus nu groen licht. We hebben haar gelijk ontwormd en alsof ze wist dat het nu mocht is ze krols geworden. Guus heeft haar gedurende een paar dagen een aantal keer gedekt. Nu is het dus afwachten of het raak is.


Afgelopen zondag zijn we naar de show geweest met Mona en Avril in Groningen. We hebben weer mooie keurraporten en de resultaten zijn op de show pagina bij gewerkt. Wat ik erg jammer vind is dat er dit keer weinig Somali’s waren. Mona wond de jury om haar kleine pootje en ook Avril heeft het super gedaan.


‘S avonds hoorde we dat Mona haar broertje Mozart Stradivaripuss Junior winnaar is geworden in Oostenrijk!!


24-11-2012


Het heeft aardig wat voeten in de aarde gehad om de site weer op de rails te krijgen. Onze C schijf met daarop alles van de site was ineens weg. Gelukkig was de harde schijf wel te redden en stond onze site op internet maar zomaar weer terug naar je pc slepen gaat niet dus we hebben er hard aan gewerkt. Echter ons adressen bestand is ook weg dus het zou fijn als de liefhebbers van onze Somali’s ons een mailtje zouden willen sturen zodat we ze weer op de hoogte kunnen houden van het doen en laten van onze katten.


Ondertussen is Mona voor het eerst krols geworden, ze zingt complete opera’s en ik moet eerlijk zeggen dat dat niet meevalt. Guus zit op dit moment met zijn maatje Bially op de kattenkamer luidruchtig mee te galmen. Voor ons blikopeners niet zo geweldig, onze nachtrust schiet erbij in. Toch ben ik wel blij dat ze krols is, we waren steeds op onze hoede, wilde geen ongelukjes dus als Guus in de ren was, zat Mona binnen etc. Bovendien is ze er dus voor de volgende show af.


Eerst is Dingding aan de beurt, ze is van de pil af en begint nu ook weer Avril te wassen dus ik denk niet dat het nog lang duurt voor ook zij ( gelukkig stil) krols wordt.

11-10-2012


Kleine kittens worden groot, ik heb in de loop van een paar weken een paar foto’s binnen gekregen en zelf gemaakt waarop goed te zien is dat de kittens een behoorlijke groeischeut hebben gehad.


We zijn ondertussen bij Cee-Jay en Champ ( Cheyenne) op bezoek geweest. Ze zijn verwend met een mooie buitenren waar zeker Champ erg van geniet. Ik heb een paar mooie foto’s kunnen maken en samen met de nieuwste foto’s van Cinnamon en Connor is het vijftal weer compleet. We hadden al eerder nieuwe updates van de mooie Chanel gekregen. Ze zijn erg mooi van kleur, mooi sorrel met prachtig zilver. Wel wat donkerder dan ons vorige nest maar dat kan natuurlijk niet anders door de sorrel vader. De kittens zijn enorm knuffelig, Cee-jay heeft liggen kroelen en slapen op mijn schoot! Dat was erg leuk, hij herkende me onmiddelijk.
23-09-2012


Het is alweer een tijdje geleden dat de site is bij gewerkt.


Mona is goed gegroeid de laatste tijd en is qua kleur ook heel mooi. Bovendien is ze zo lief, ligt het liefst op je schouder en af en toe krijg je een liefdesbeetje in je wang.
 


De kittens zijn al lang en breed ingeburgerd bij de nieuwe eigenaars en we krijgen van iedereen leuke updates. We zijn zelfs bij Cinnamon en Connor op bezoek geweest en die twee waren bijna niet uit elkaar te houden. Terwijl ik had verwacht dat Connor ons zou herkennen ( flessenkind) was het Cinnamon die gelijk begon te spinnen. Volgende week gaan we bij Cheyenne ( die tegenwoordig Champ heet) en Cee-Jay kijken. Ook van Chanel hebben we net foto’s binnen. De kleurtjes zijn heel mooi sorrel zilver. Ze zijn natuurlijk donkerder dan Avril omdat Massimo een sorrel was.
Ook is er een nieuws op show gebied. We zijn met Mona en Avril naar Schiedam geweest. Voor hen allebei de eerste show en ze deden het echt super goed. Avril heeft haar eerste punt gehaald en is CAC geworden.


Mona haar punten tellen nog niet mee omdat ze kitten is maar ze is erg ver gekomen. Ze heeft een Excelent 1 gekregen, werd daarna Best in Varieteit en werd genomineerd voor Best in show. We zijn bijzonder trots op beide dames en zullen in het vervolg vaker shows gaan bezoeken.


Wat we erg leuk vonden dat we met veel leuke mensen in contact zijn gekomen, fokkers die we wel van naam kende maar nog niet in het echt hadden ontmoet en heel veel leuke mensen die geintresseerd waren in de zilver Somali.


12-07-2012


Afgelopen week hebben we de kittens naar hun nieuwe blikopeners gebracht


Dit vind ik altijd het moeilijkst, je weet dat je mensen heel erg gelukkig maakt maar het afscheid is gewoon zwaar.


Ik hoop wel binnenkort meer foto’s te kunnen plaatsen van de kittens. Het was een leuk stel, aanhankelijk, lief, mooi, ondeugend speels en super sociaal. De kittens hebben het getroffen, Chanel is bij haar oom Aslan ( A-nest) gaan wonen. We hopen dat ze over anderhalf jaar zelf een nestje mag krijgen. De eerste foto’s zijn al binnen!


Connor en Cinnamon zijn ook verhuisd en doen het prima in hun nieuwe omgeving. Ze hebben wel de plantenspuit af en toe nodig omdat ze soms wel een beetje erg ondeugend zijn. Ze hebben een prachtige krabpaal tot hun beschikking en een heuse kattenkamer. Ook daar is de eerste foto al van binnen.


Cheyenne en Cee-Jay zijn ook samen verhuist. Ze gaan de boel onveilig maken in het midden van het land! Ook voor hun is alle moeite gedaan, een prachtige krabpaal, waterfontijn en een berg speelgoed staat tot hun beschikking!. We hopen binnenkort nog eens te gaan kijken aangezien John op oefening was. Ik heb de eerste foto wel al op fotopapier maar ik hoop er ook binnenkort via de mail te krijgen.


De weken zijn gewoon omgevlogen, we gaan nu genieten van Mona die een behoorlijke spurt in groei heeft gemaakt.

29-06-2012
hebben het geluk gehad dat de blikopeners van Aslan een aantal mooie foto’s heeft kunnen maken waaruit ik een kleine keuze heb gemaakt. U kunt ze bewonderen op onze kittenpagina.


 


13-6-2012


De katten genieten op dit moment van het buiten zijn, ook de kittens vinden de ren erg leuk, dus heb ik een paar foto’s kunnen maken. Grote hoogtes zijn erg interessant maar ja dat naar beneden komen dat is nog een beetje eng. We moeten dus af en toe een kitten ( meestal Cheyenne) van het bovenste treetje af halen omdat ze niet meer naar beneden durft. Echter binnen twee minuten zit madam alweer boven. Alles wat beweegt is speelgoed dus ook de staart van Bially.myphoto__98_.


Mona is ondertussen gewend, dat is erg snel gegaan. Gelukkig! Ze speelt ook al met de kittens maar af en toe schrikt ze ervan dat ze zo dapper is om een ander kitten uit te dagen. Dat ziet er grappig uit. Haar broertje Mozart is ondertussen in Praag BIS ( best in show) geworden. Helemaal geweldig. Ik heb ondertussen ook weer wat foto’s van buiten op de kitten pagina gezet.
 4-6-2012


De kittens zijn nu bijna 9 weken en doen het prima! Ik heb hun pagina (kittens2012) bij gewerkt met een paar leuke foto’s en een beschrijving van hun karakters. Ze hebben al een heel herkenbaar eigen karakter en het is erg leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen


Mona heeft zich behoorlijk snel aangepast aan onze groep, in het begin was ze wat bang voor onze hond en nog durft ze nog niet zo goed bij hem in de buurt te komen maar ze blaast in elk geval niet meet tegen hem. Ze heeft het spelen ontdekt en vind de kittens erg interessant. Ze is stapel gek op gekookte kip! Buiten is haar favoriete plekje en ik heb dan ook een paar mooie foto’s gemaakt
25-05-2012


Vandaag heb ik nieuwe foto’s geplaatst bij de kittens, ze beginnen steeds speelser te worden en de hele kamer is al ontdekt, alleen de stofzuiger is nog wat eng. De kittens zijn qua kleur heel erg mooi zilver, wat eigenlijk een verrassing was aangezien vader een sorrel is. Alleen Connor moet qua kleur nog wat bij trekken maar die maakt het met charme meer dan goed. Wat een geweldig kereltje!


24-05-2012


Over een paar dagen vertrekken we naar Oostenrijk om daar bij een bevriende fokker op bezoek te gaan. We hebben er erg veel in zin aangezien we ook iemand mee terug naar huis nemen. Na een paar jaar wachten komt eindelijk een zwart zilveren poesje bij ons wonen met de naam Mona Lisa Stradivaripuss. Ze zal als ze groot is onze cattery versterken. We zijn bijzonder trots en blij dat ons de zorg wordt toe van dit veel belovend poesje. Haar eigen pagina is al aan gemaakt en zal binnekort ingevuld gaan worden. Mona zal ook shows gaan bijwonen, we zijn erg benieuwd of ze in de smaak valt bij de keurmeesters.
18-05-2012


Ik kwam er vandaag achter dat ik al een dikke week de site niet had bij gehouden. We zijn dus vandaag druk bezig geweest met nieuwe foto’s van de kittens te maken die nu al echt een eigen karakter zijn aan het ontwikkelen. De kleintjes zijn nu het grootste gedeelte van dag bezig om de wereld te verkennen waarbij ze op de raarste plaatsen in slaap vallen. Soms is het even echt zoeken om een kitten te vinden. Ze krijgen nu om de paar uur vlees. en de brokjes staan altijd klaar. Ze hebben nu ook de drinkfontein ontdekt. Op de kittenpagina vind U de nieuwste foto’s van onze vijfling 


08-05-2012


Ik heb vandaag de kittenpagina weer vernieuwd met foto’s. De kittens veranderen in een week enorm! Het is nu echt genieten, t.v kijken hoeft eigenlijk niet meer. We hebben ook een leuk nieuwtje binnenkort komt een kleine jonge dame bij ons wonen. Een zwart zilvertje dat bij een bevriende cattery is geboren. We vinden dat heel erg leuk !


25-04-2012


De kittens groeien als kool, ondanks hun kleine geboorte gewichten zijn het dus echte kanjers! Het kost wat tijd en moeite maar ze hebben vandaag voor het eerst echt vlees geproefd. 
18-04-2012


De kittens groeien gelukkig als kool. We proberen Conner steeds weer aan te leggen maar hij komt gewoon niet genoeg aan. Geen wonder met zulke grote broers en zussen. Hij is dan heel erg tevreden met zijn privé flesje en knuffelbeurt. Dit kitten wordt weer net zo speciaal als Blaze. We pakken de kittens vaak op en knuffelen ze totdat hun motortjes aan gaan. daardoor worden ze heel erg mens gericht! We hebben nieuwe fotootjes op de kitten pagina geplaatst!


9-4-2012


Ons leven wordt weer beheerst door kittens, voeden, een flesje en de weegschaal waar het gewicht nauwkeurig wordt gecontroleerd. Een van de kittens drinkt nog niet helemaal zelfstandig dus die voeden we bij. Het lijkt erop dat we een invasie van katertjes hebben, het konden er van de vijf zomaar vier zijn. Op de kittenpagina nieuwe foto’s!


06-04-2012


Op 2 en 3 April is Avril bevallen van een 6-ling. De bevalling ging van een leien dakje en alles leek goed te gaan. De kittens zijn qua gewicht wel erg aan de kleine kant. Waarschijnlijk is dat de oorzaak dat kort na de geboorte een van de kittens is overleden. Van de andere vijf kittens doen drie het prima, de andere twee hebben wat moeite dus die helpen door ze bij te voeden. Zoals het er nu uitziet zijn er 4 sorrel zilveren kittens en een sorrel. Het is nog te vroeg om te zeggen dat de twee kittens die we bijvoeden uit de gevarenzone zijn. Dat zal komende week moeten blijken. Het is wel intensief voeden maar ze drinken prima uit hun pipetjes.
20-03-2012


Avril is behoorlijk aan het uitdijen, ze heeft echt zadeltasjes aan de zijkant van haar lijfje. Dat mag ondertussen ook wel, nog maar dikke anderhalve week en ze is al uitgeteld. Ze heeft op het moment maar twee belangrijke punten op haar agenda staan en dat zijn, slapen en eten. Jeetje wat kan die jongedame eten. Alsof ze uitgehongerd is! Ze staat je met haar prachtige ogen aan te staren en loopt dan parmantig naar de deur, zo van: en nu is het (alweer) etenstijd. Ze is nog knuffeliger dan dat ze al was en geeft met haar zachte pootjes aanwijzingen.