E-nest

Zilver Somali cattery Mojoko's

Op 5 februari 2016 zijn er kittens geboren


Moeder is CH. Quicksilver Stradivaripuss

Vader is Aiden von den Weinbergen


Mojoko's Ezra, katertje, zwart zilver is besproken

Mojoko's Elias, katertje, zwart zilver is besproken

Mojoko's E'layjah katertje, zwart zilver is besproken
16-05-2016


De kittens zijn bijna klaar om te gaan verhuizen, ze hebben hun tweede enting gekregen en alle drie, om de beurt, wat last van entreacties.dus de rabiës enting van E'layjah moet even wachten tot hij weer helemaal fit is. Ik hoop dat dat snel is want zijn nieuwe eigenaar kan niet wachten tot hij komt. Ook op Elias en Ezra wordt gewacht.


Ze zijn nog wel fit genoeg om in de ren te spelen en dat wordt dan ook volop gedaan. E'layjah heeft het kattenluik ontdekt en het is nu te koud buiten dus moet ik hem elke keer naar binnen hengelen. Ondertussen heeft Guus zich opgeworpen als katermoeder wat wel heel aandoenlijk is als de katertjes melk zoeken en hij ze uitgebreid wast.

25-04-2016


Alweer elf weken en soms zie je het verschil niet tussen mama en de kittens dus vermoedelijk worden dit katers van boven de 4 kilo. Toch hebben ze hun mama nog hard nodig en geregeld liggen ze bij elkaar te slapen. Ze worden ook steeds brutaler, deze week zag ik E'layjah bovenop zijn vader Aiden springen. we lachen wat af om de capriolen en af en toe hou ik mijn hart vast als er overmoedig gesprongen word en ze het net niet redden.


Wegen is ook een probleem, ze willen niet stil zitten dus de weegschaal schiet alle kanten uit dus toen een van de kittens er spontaan in kroop moest ik even gelijk een foto maken.

10-04-2016


De kleine heertjes zijn nu alweer 9 weken, de tijd vliegt. Ze zijn deze week bij de dierenarts geweest voor hun eerste entingen en hun chip. Ook hebben we swabs afgenomen om bloedgroep te bepalen maar dat bleek achteraf onnodig omdat Aiden A/a heeft dus kittens hebben automatisch A en dragen daarbij b. De prikjes vonden ze natuurlijk niet echt leuk en E'layjah piepte behoorlijk bij de chip. Ze zijn natuurlijk ook wel erg gemeen met een dikke naald maar het moet. Over twee weken gaan ze op herhaling en krijgen ze tegelijktijd rabies. Natuurlijk ook deze week weer foto's. het lijken reuzen maar dat zijn ze echt nog niet.

26-03-2016


De tijd gaat veel te snel, de kittens laten zich nu niet meer tegenhouden door de doos die we voor de veiligheid neer hadden gezet tussen de doorgang van de voor naar de achter kamer. De krabton wordt met enorme energie besprongen en voor de hond zijn ze absoluut niet meer bang. Komt hij te dichtbij krijgt hij letterlijk een mep. Deze week stond er een voor het kattenluikje dus ook dat gaat niet lang meer duren. Maar af en toe zie je ze nog lekker drinken bij mama en hun rust nemen voordat ze als een razende weer door de kamer sjeezen. Komende week krijgen ze hun eerste entingen en worden ze even gecontroleerd door de dierenarts. Ook deze week weer fotos gemaakt. Dat doen we met tweeën aangezien de kleintjes heel snel zijn, dus foto's maken doen we ook snel en hopen dat er een paar bruikbaar zijn.

17-03-2016


De kittens zijn echte foto modellen, alhoewel ze nog geen seconde stil kunnen staan dus als ik een 300 foto's maak zit er vast wel een of twee bruikbare per kitten bij. We doen het wel altijd met zijn tweeen om een kitten af te leiden. In elk geval doen ze het prima, Ezra heeft vanmorgen de 700 gram gehaald en eet net als zijn broertjes gretig. Je ziet de karaktertjes zich al vormen en we laten ze het meest van de dag lekker rond crossen in huis wat wel betekend voorzichtig zijn anders heb je zo een kitten onder de voeten. we zijn  ze volgens schema aan het ontwormen maar de pasta vinden ze echt vies. Het ziet er heel grappig uit. Aiden ondertussen vind de kittens wel leuk, wil graag de vaderrol op zich nemen maar speelt af en toe wat ruw dus zie je Quinn er op af stuiven. Het is grappig om te zien hoe fel z ón klein    poesje kan zijn ten opzichte van een grote kater.


09-03-2016


De  kleintjes doen het nog steeds goed, ze zijn ondertussen aan de huiskamer gewend en proberen uit de ren te klimmen. Ze eten goed vlees al heeft soms een geen zin omdat ze al bij mama hebben gedronken

Je begint nu al karaktertjes te zien, E'layjah is een heel mensgericht kittens, wilt heel graag op je arm liggen en nog liever de wereld verkennen. Elias ist een klein beertje dat  ook tijdens het maken van foto's heel rustig is. Ezra echter hangt hele dagen met zijn pootjes in de ren om eruit te komen, maar dat moet nog even een weekje wachten. De kittens hebben onmdertussen ook de bak ondekt maar proberen het grit te eten, niet helemaal de bedoeling


Ook nu hebben we foto's gemaakt

2-3-2016


De kittens zijn nu alweer ruim drie weken en nu kunnen we ze af en toe bij mama Quinn weg halen om ze even op de foto te zetten. Alleen soms werken ze niet mee en blijven naar de grond kijken zoals Ezra, dan is het een hele klus. Ze zijn deze week ook begonnen met vlees eten. E'layjah had het onmiddelijk door, daar Elias en Ezra als laatste. Het ontlast Quinn een beetje die echt weer goed moet gaan aankomen, De kittens drinken haar letterlijk leeg. het is nog ssteds een hele klus ze uit elkaar te houden en we verven nog steeds de nageltjes.

22-2-2016


De kittens zijn nu ruim twee weken oud en groeien als kool, ze weten de melkbar goed te vinden en kijken je al met hun mooie kraal oogjes aan. De gewichten zitten nu tussen de 275 en de 310 gram en daar zijn we dik tevreden mee. Ezra is de grootste pieperd, zo gauw als Quinn de box verlaat begint hij al met roepen maar Quinn is soms streng en dan kruipt hij lekker bij zijn broertjes.

We hebben voor de zekerheid nog maar eens de kontjes bekeken en het zijn echt allemaal katertjes ;-)
12-02-2016

De kittens zijn nu een week oud en doen het prima met gewichten tussen de 175 en 195 gram. Gisteren een paar foto's liggend in de zon gemaakt

Op 5 februari heeft Quinn drie kittens op de wereld gezet na een pittige bevalling aangezien het eerste kitten in stuit lag en dat voor een nieuw moedertje niet makkelijk is. Maar Quinn heeft de bevalling goed door staan en blijkt nu al een geboren moedertje te zijn.