F-nest

Zilver Somali cattery Mojoko's

Op 12 mei 2016 zijn er kittens geboren.


Moeder is CH Mojoko's Avril

Vader is Aiden von den Weinbergen
Mojoko's Fantasia, poesje, zwart zilver (besproken)

Mojoko's Fealynn, poesje, sorrel zilver (besproken)

04-08-2016

De kittens zijn nu 12 weken oud, volgende week gaat Fealynn al verhuizen. Daarna gaat er wat meer rust komen in de cattery, pas in het najaar/winter willen we nogmaals een nestje doen. Daarna willen we een wat langere pauze houden.


Deze twee foto's zijn achter in de serre gemaakt, De kittens spelen en eten en slapen en komen af en toe knuffels halen want ja ze zijn erg druk met elkaar in de oren bijten en de ouder poezen aan de staart te meppen. het blijft gewoon leuk om te zien hoe de karakters zich hebben ontwikkeld. Fealynn komt al echt knuffelsessies halen terrwijl teddy lekker tegen je aan wilt slapen en te druk is voor aaien.

12-07-2016De kittens zijn bijna 9 weken, het gaat erg snel. We hebben een best moeilijke beslissing genomen maar Fantasia blijft! We hopen dat ze de stamboom lijn van Avril kan voortzetten en we hebben dan ook nu vier generaties in huis, Van grootmoeder Dunja, via Autumn, Avril naar Fantasia. De kittens hebben nu de hele kamer ontdekt en het zijn ware acrobaten in de krabpalen waar ze echt soms met een pootje aanhangen en zich toch weer naar boven hengelen. Komende dagen krijgen ze hun eerste enting en hun chip. Ook deze week weer foto's

03-07-2016


de kittens zijn de 7 weken en de kilogram gepasseerd. Ze hebben de kamer langzamerhand in hun bezit genomen. De krabton is ontdekt en onder het toeziend oog van Avril wordt steeds verder onderzocht. Ze drinken ook nog steeds bij Avril en kunnen er heerlijk van genieten zo lekker dicht bij mama. De kattenbak bezoekjes gaan ook steeds beter ook al heeft Fantasia af en toe een ongelukje. Soms maar 5 cm van de kattenbak. Ook nu weer foto's van ons tweetal.

29-06-2016Ik kan al bijna weer nieuwe foto's maken.. met andere woorden ben ik wat laat met week 6, morgen worden ze namelijk al 7 weken. De tijd gaat zo snel en de kleintjes zijn nu in de huiskamer. Je ziet langzamerhand de karakters ontwikklen. Fealynn is haantje de voorste, probeert al achter in de woonkamer te komen, als ze dan een andere kat tegen komt dan rent ze heel snel naar voren terug om zich, heel dapper, onder de tafel te verstoppen. Ze komt ook al af en toe om een knuffeltje. klimt al op de bank Fantasia echter is niet zo dapper, gromt wel tegen de hond  met een hoog rugje maar klimt dan snel, het liefst via je benen, omhoog. Ze wil nog niet echt geknuffeld worden want spelen is belangrijker. Ze drinkt ook nog veel bij haar moeder terwijl Fealynn eigenlijk het liefst veel vlees eet. De volgende update zal iets sneller zijn. Ik ga morgen proberen nogmaals foto's te maken. Ze zijn erg bewegelijk dus dat wordt nog een leuke uitdaging.


15-06-2016


De kleintjes worden steeds mobieler en willen het liefst de ren uit klimmen maar dat is nu nog iets te vroeg. Ze spelen en draven rond en proberen zich te verstoppen tussen de kleedjes, het is zo schattig om te zien. Een van de twee bllijft maar we kunnen nu nog geen beslissing nemen, Ze zijn allebei zo schattig. Fealynn wat verlegener maar oh zo dapper en Fantasia die je arm probeert aan te vallen en soms schrikt van het piepen van haar zusje als ze te hardhandig speelt. In elk geval hebben we weer foto's gemaakt. Van de 132 zijn er maar een paar bruikbaar helaas, ze zijn ook zo vlug!

11-05-2016


Fealynn is vandaag door de 500 gram grens gegaan wat ik heel knap vind aan gezien ze net 4 weken oud zijn, Fantasia was haar al een paar dagen voor en weegt nu al over de 550. Beide dametjes beginnen nu uitgebreid vlees te eten maar ik wil ze niet te snel omzetten omdat ze via Avril nog steeds belangrijke stoffen voor hun weerstand binnen krijgen en bovendien vind ik ze al snel gaan met hun ontwikkeling. Fealynn probeerde gisteren een stukje mee teten van Avril en dat zijn  echte stukken tonijn dus dat is wel erg vroeg.


Beide meisjes beginnen nu ook met spelen, het is wel grappig om te zien, het ongecotroleerd rennen en spelen en ook belangrijk het leren poetsen.

03-03-2016


De kittens groeien letterlijk als kool, Fantasia heeft de 400 gram grens al bereikt en haar zusje zit haar op de hielen, Ook is de eerste ontsnapping uit de kraambox een feit. Mama Avril laat het allemaal toe en is super relaxed en je ziet haar echt genieten van haar grut. Ze is een fantastisch mama-tje en geniet ook des te meer van onze aandacht. als de kleintjes drinken melkt ze met haar poten en spint ze luid. 


Komende week gaan we de kittens laten wennen aan vast voedsel, eens kijken wat ze daar van vinden

Op 12 mei is via een keizersnede twee poesje geboren, het ging niet van een leien dakje.


Avril was totaal van slag na de bevalling en accepteerde de kittens in eerste instantie niet. Ze had veel last van de narcose en begreep even niet dat de kittens van haar waren Gelukkig na een voor ons lange dag begon ze de kittens te voeden. Ze heeft zich ondertussen tot een perfect mama-tje ontpopt Nu mag het grote groeien beginnen